post by Arjan | | 0

Iberico Pancetta

Enthousiast gemaakt door een draadje op het BBQ Genootschap was het voor mij ook tijd op eens aan een buikspek te beginnen.
Bij mijn laatste bestelling bij Beef & Steak ook een Iberico Buikspek van 800 gram mee laten komen.

Kruiden had ik wel in huis, het Colorozo zout even gebietst bij Cotelette, (waarvoor dank)
Hierbij het kruidenmengsel waarmee de buisspek is ingesmeerd.

Pancetta verhoudingen
Gewicht Buikspek 800 gram

Zout 19.2 2.40%
Cure 2.1 0.26%
Zwarte Peper   15.2 gr.        1.90%
Bruine Suiker    8.8 gr.        1.10%
Jeneverbes         3.4 gr.       0.43%
Nootmuskaat     1.5 gr.       0.19%
Laurierblad        0.6 gr.       0.07%
Tijm                   1.0  gr.       0.12%
Knoflook 1 teentje geperst

De buikspek in zijn geheel ingesmeerd met het kruidenmengsel en vervolgens in de Ziplock.

Pancetta Prep 1Pancetta Prep 2 Pancetta Prep 3

De Buikspek ligt de komende 7 dagen in de koelkast, elke dag even draaien.

To be continued…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: