post by Arjan | | 0

Mijn eerste Pulled Pork.

Afgelopen weekend was het dan zover, ook ik ging mij wagen aan een Pulled Pork, er lag nog een mooi exemplaar van 4,85 kilo in de vriezer. Vrijdagavond ontdooit, zaterdag voorbereid om zondag te kunnen lunchen. hierbij een temperatuur overzichtje.

02:05 uur 10° kern 60° dome
02:15 uur 10° kern 90° dome
02:45 uur 13° kern 130° dome (schuif boven bijna dicht)
03:15 uur 19° kern 120° dome
03:45 uur 27° kern 130° dome
04:15 uur 34° kern 130° dome
Slapen…

09:15 uur 72° kern 125° dome
09:45 uur 74° kern 127° dome
10:15 uur 76° kern 128° dome
10:45 uur 78° kern 127° dome
11:15 uur 80° kern 130° dome
11:45 uur 82° kern 127° dome
12:15 uur 84° kern 128° dome
12:45 uur 86° kern 128° dome
13:06 uur 88° kern 128° dome

Heb ik nou echt door “the zone” geslapen? Was verbaasd over de stabiele stijging in de laatste 4 uur, kon de klok er op gelijk zetten. In de 11 uur dat ik bezig ben geweest de deksel niet één keer open gehad! (al kostte me dat wel moeite.

Had geen ervaring met het Pullen van vlees, ben dus wel een half uurtje bezig geweest, dit had zeker een effect op de temperatuur, is sneller pullen de enige optie?

Om een lang verhaal kort te maken, :-D, zonder foto’s is het niet gebeurt, hier dus ook een fotoverslag.

Hoe het allemaal begon.

In de rub.

Nog even terug in de koelkast

De opstelling.

Klaar voor de start.

We zijn onderweg.

11 uur later, we zijn er…

Voor het eerst de deksel er af.

Voor de rust.

Tijd om te rusten. [I](Misschien had ik hem hier beter moeten inpakken?)[/I]

Na rust.

Tijd om te pullen.

Het eindresultaat.

Al met al genoeg geleerd en ga het sowieso nog een keer doen!
Bedankt voor het kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: