Ribben XXL

Een lang gekoesterde wens was om en keer een groot ribben project te doen. Tijdens het WK van 2014 bleek 8 ribben op m’n weber wel redelijk de max. Het carbid schieten bleek de uitgelezen mogelijkheid.

Na lang wikken en wegen toch de knoop maar doorgehakt, een offset smoker gehuurd en 15 kilo ribben besteld!

image

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder een impressie.

15 kilo heeft wel een tijdje nodig om te ontdooien, na 2 dagen kon ik alles uit elkaar trekken en in de rub zetten.


 image  image
Voor deze sessie 3 smaakjes: de basis rub die ik altijd gebruik,  één uit een potje,  en een probeersel met Nozem.

Daarna alles op dienbladen gelegd en klaar gemaakt voor transport.

image  image

Op oudjaarsdag was het zover, de gehuurde smoker was er mooi op tijd, binnen een half uurtje had ik hem net boven de 100 graden, om 10:30 uur konden we beginnen.

image image image
Tussendoor even in folie met wat appelsap, daarna weer terug met een mopsausje.


image image image

De nozem ribben waren qua smaak niet echt terug te vinden, al met al een wel een groot succes waarbij ik best wel trots was op het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: